KALENDER

 1. fre 01. nov 2019

  Ørsta og Volda fjordhestlag

  • A2 - Tømmekjøring
 2. søn 10. mar 2019

  Nord-Østerdal Dølahestlag

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 3. lør 12. jan 2019

  Voss Fjordhestlag

  • A1 - Temming
 4. fre 11. jan 2019

  Øvre Buskerud Fjordhestlag

  • A3 - Innkjøring
 5. lør 05. jan 2019

  Lokallaget for nordlnadshest/lyngshest Østlandet

  • B2 - Miljøtrening
Vis heile kalenderen

Hestens redsel har hittil vært et lite utforsket område. Ny forskning viser nå at gradvis innlæring er best for redde hester. 
En redd hest kan være en farlig hest, farlig både for seg selv og den som håndterer hesten. Riding og annen håndtering av hest kan resultere i ulykker, ofte med alvorlige skader som følger. Ridesporten er rangert som en av de farligste sportene. Ofte er redsel hos hesten årsaken til at det skjer ulykker. Etologen Janne Winther Christensen ved Institutionen för husdjurens miljö og hälsa ved Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) har gjort atferdsstudier om hesters redsel. Henner forskning presenteres nå i en avhandling ved SLU.
Les meir her

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

 

 

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS