KALENDER

lør nov 11
A5 - innriding, Bardu

søn nov 12
A5 - innriding, Bardu


Modul B3 hos Glåmdal Dølahestlag 22.05.16

22. mai 2016 avholdt Glåmdal Dølahestag i samarbeid med Grue Travklubb, Hestens dag 5. året på rad på Nøkleberget travbane. Dette har vist seg å være en stor suksess år etter år, og selv med litt dårlig vær holdt det ikke besøkende tilbake!

\r\n
\r\n

Leder i Glåmdal Dølahestlag, Elin Monsrud skriver:

\r\n

For 5. år på rad har vi arrangert hestens dag på Nøkleberget travbane i samarbeid med Grue Travklubb. Tross litt dårlig vær stoppet ikke dette publikum, rundt et par hundre var innom oss i dag. Parkering, inngang, programblad og alle akriviteter var gratis denne dagen. Barna fikk også utdelt avkrysningskuppong for aktiviteter, og etter å ha deltatt på 3 av 4 aktiviteter kunne løse den inn i kjiosken og få utdelt gratis pølse og is. Aktivitetene de kunne være med på var hestenskokasting, stell av ponnier, ake hest og 4-hjulsvogn, natutsti med hesterelaterte spørsmpl, ridning og ake tandemvogn med travhest. Det var også mange flotte oppvisninger gjennom dagen. Ponnitravløp, dressurridning som ble vist frem av Ingvild Arnesen og Goggen (Disse ble nylig dølahestmestere under årets dølahestmestkerskap på Stav), samme ekvipasjen viste også frem presisjonskjøring. Det ble vist frem westernridning, islandshestoppvisning og sprangridning. Dølahesten Teige Bron viste frem tømmerlunning med Ole Viktog Larsen ved tømmene. Det var dølahesten Brustad Rauen som sørget for rundekjøring med 4-hjulsvogn med kusk Øystein Sormbroen. Under ridningen kunne barna få ri Nordlands-/lyngshest av de særnorske. 
3 timer fullspekket med hest og morro for store og små!

\r\n

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

Vil du lese mer om mobul B3, kan du trykke her!

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

 

 

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS