KALENDER

Vis heile kalenderen


Pause i tildelingar for Fokus unghest

Fram til 5. april hadde det kome inn meir enn 50 søknadar om kurs og aktivitetar for Fokus unghest. Dette er tilsaman 169 000. Norsk hestesenter har løyvd 150 000 kroner til ordninga i år.

Alle kvalifiserte søknadar per 5. april er godkjent, men vi vil ikkje handsame fleire søknadar før 1.7. Vi kjem til å vere strengare på tidsfristen for rapportering og vurderer om vi kan opne opp for fleire søknadar i andre halvår. De må gjerne sende inn søknadar for planlagde kurs 2. halvår 2019, men vi kan ikkje handsame desse før vi veit om det er nok pengar.

I det nye søknadssystemet ser det ut for at terskelen for å levere rapport er lågare og difor fleire lokallag får pengane dei er løyvd. Mange planlegg godt og søker om fleire kurs om gangen. Dette er godt nytt, og viser at ordninga fungerer og at fleire og fleire lag nyttar ordninga.

Arbeidsgruppa for Fokus Unghest har sett i gong evalueringa av Fokus unghest og vil prioritere dette i vår.

Sist redigert mandag, 08 april 2019 09:25

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

 

 

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS