Kalender
søn mar 01 @08:00 -
Hedemarken dølahestlag

lør mar 14 @08:00 -
Akershus dølahestlag

søn mar 15 @08:00 -
Akershus dølahestlag

lør mar 21 @08:00 - 17:00
Glåmdal dølahestlag

lør mar 21 @08:00 -
Vestoppland dølahestlag

søn mar 22 @08:00 -
Nord-Østerdal dølahestlag

søn mar 22 @08:00 - 17:00
Glåmdal dølahestlag

søn mar 22 @08:00 -
Vestoppland dølahestlag

 
Nyhende
 • Presentasjon av våre nye web-redaktører

  Solveig Erica Wiger sier om seg selv:

  Jeg studerer hest ved NMBU og har hjertet hos dølahesten. Har en selv og driver med både kjøring og ridning. Gleder meg til å jobbe litt med siden!

  Solveig - 2015

  Mia Høiseth sier følgende:

  Studerer tredje året på en bachelorgrad i hest på NMBU. Bor i Ås på tredje året, og har med meg fjordhesten min Solstråle hit. Er interessert i de norske rasene, og spesielt fjordhesten. Styremedlem i Oslo og Akershus Fjordhestlag. ​Konkurrerer både i kjøring og dressur.

  Mia - 2015

   

  Velkommen begge to!

 • Endringer

  Arbeidsgruppa har hatt møte 27.01.2015, og referat ligger her.

  Modul B1, bruksøvinger er gjort om til Skeid.

  ny modul B5: forberedelse til kuskesertifisering er lagt ut. 

  Vi tilbyr lokallag som har gjennomført Skeid i 2014 å søke om tilskudd (2500,-) i etterkant. Send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  Kursbevis: dersom kursarrangører ønsker å dele ut kursbevis til deltakende hester etter gjennomført Fokus Unghest-modul kan bevis lastes ned her. Dersom eier ønsker et kursbevis med alle modulene unghesten har deltatt på har vi laga et samle-bevis som ligger her. Godkjenningsordning for samle-beviste  er som følger: lokal arrangør føre opp alle kursene hesten har deltatt på, undertegne det og sender scanna versjon til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , for signering.

  Fokus Unghest har fått nye web-redaktører: Mia Høiseth og Solveig Erica Wiger, begge to er studenter på NMBU med hjerte for de nasjonale hesterasene. Vi ønsker dem velkommen og håper det fører til nytt liv på nettsida med mer fagstoff samt informasjon og bilder fra arrangementer i Fokus Unghest-regi!

  Vi oppfordrer lokallag til å sende oss bilder og gjerne litt om opplevelsene av aktivitetene gjennom Fokus Unghest. Bruk vår faste e-postadresse!

  Har dere spørsmål ta bare kontakt:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ,  eventuelt Birgit D. Nielsen ansvarlig for sekretariatet til Fokus Unghest, 918 91578.

 • Kommende moduler
  Kommende moduler

  Skeid blir ny modul


  Les mer...
Arkiv
 
Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsida er tenkt å vera ein ressurs for deg som driv eller vil driva med unghest. Unghest.no vil fungera som ein base med nyttig informasjon om bruk og hald av unghest.

Unghest.no er resultatet av eit samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å auka interessa for hald og bruk av unghest. Målet er å stimulere til auka aktivitet i lokallaga og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lesa meir om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsida.

På unghest.no vil du finna artiklar om blant anna trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillingar, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler og reglement for utbetaling av stønad til kurs sjå her: Unghestkurs. Vil du arrangere bruksøvingar for unghest? Korleis du kjem i gang finn du her: Unghestøvingar

Dersom du vil gje ei tilbakemelding på nettsida, eller dersom du har ein ide til kva som burde ha vore her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag
Landslaget for nordlandshest/lyngshest
Landslaget for dølahest

 

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Jørn Holm