Kalender
fre apr 24 @08:00 -
Ål & Hol Fjordhestlag

lør apr 25 @08:00 -
Hedemarken dølahestlag

lør apr 25 @08:00 -
Ål & Hol Fjordhestlag

søn apr 26 @08:00 -
Hedemarken dølahestlag

søn apr 26 @08:00 -
Ål & Hol Fjordhestlag

lør mai 09 @08:00 -
Lokallag nordlandshest/lyngshest Midt-Norge

lør mai 09 @08:00 -
Sauda og omland dølahestlag

lør mai 09 @08:00 -
Nordlands-/lyngshest laget i Rogaland og Agder

 
Nyhende
 • Fokus unghest Modul 1, Glåmdal dølahestlag 21.03-22.03.15

  Glåmdal Dølahestlag utførte modul 1 kurs helga 21+22 mars.

  Skrevet av Elin Monsrud
  Vi hadde med 6 dølahester, 1 fjordhest og 2 tinkere.
  Vi hadde ei sosial og flott helg, der hestene var i fokus. Leietemming var hoved tema på dette kurset, men de som var klare for mer tok skrittet videre med å tømmekjøre.
  Flere uromomenter som f.eks  pressening hengende fra taket å ned var en skummel greie da hestene så den første gangen, men etter hvert så gikk samtlige hester under denne uten problem. 
  Ei flott å innholdsrik helg, der kursdeltagere var førnøyde med helgens innhold. Nå skal de jobbe videre  hjemme frem til neste kurs. 
  Oppfordrer alle lokallag til å søke midler fra Fokus Unghest for å holde kurs, det er sosialt og skaper godt miljø. Gir godt skolerte unghester og deres eiere.
   

  093 101

  Janne Møystad Lie med 2 års dølahoppa Skraarudlisa   Åge Øibakken med døla åringen Randvar.

  017 119

  Tom Anreassen med 3 års dølahesten Aas Sokken      Marianne Midtsundstad med 3 års fjorhesten Athukens Romeo.

  137 150

  Veronica K. Sæter med 3 års dølahoppa Harby Mina    Hege Cesilie Mobakk med 5 års dølahesten Øverli Vilja.

   

   

 • Fokus unghest Modul 0 og 1, Hedemarken dølahestlag 28.02-01.03.15
  28.02 og 01.03.2015 arrangerte Hedemarken dølahestlag fokus unghestkurs, Modul 0 og 1. Seks hester var meldt, men fem stilte. 
  Fire åringer og en toåring.
  Instruktør: Benn Hjelmervik
  Deltagere: 
  Magnar Harloff (og Magnus 8 år) med Dalbyblesen
  Åge Øibakken med Randvar
  Idun Olsen med Fagerli Stjernar
  Elisabeth Nøkleby med Gulliver
  Hanna Walhovd Sveløkken med Lia Lykke

  Skrevet av Hanna Walhovd Sveløkken.
  Vi begynte med å slippe de fem unghestene sammen i hallen, slik at de skulle bli litt kjent. Etter ca. en halvttime med sosialisering dem imellom, tok vi hver vår hest og begynte med leietrening. Så enkelt som start, stopp og løfting av bein. Etterhvert ble det lagt til viftende elementer som et pledd, som også ble lagt over hver enkelt hest.
  Når alle følte de hadde god kontroll på leiinga ble det kjørt inn en henger og hestene skulle leies på og av minimum et par ganger hver. Noen brukte litt lenger tid enn andre, men med flere, tålmodige bidragsytere fikk vi til slutt alle på.
  Halvparten av Lørdagen hadde allerede gått, så det var på tide med en lunsjpause for både to- og firbeinte.
  Etter pausen begynte vi med påseling og tømmekjøring med leier, hvor alle de små imponerte og viste oss hvorfor det er så gøy med unghest, de lærer jo på null komma niks!
  På søndagen startet vi også med å slippe alle hestene sammen i hallen før vi begynte omtrent der vi slapp forrige dag. Det ble satt opp kjegler på ulike steder på banen og fokuset på svinger og korrigering var nå større. Leiere ble fort unødvendig, da de fleste var arbeidsvillige og tok dette med en knusende ro. Enkelte fikk prøve seg på å trave og etterhvert gå med liner.
  Etter mange timer på bortebesøk begynte hestene å bli slitne av så mange nye inntrykk og når vi var ferdige med tømmekjøringsøkt nummer to på søndagen var det greit å gi seg mens leken enda var god.
  Jeg vil takke for et morsomt og lærerikt kurs og håper alle har fulgt opp det vi trente på og er klare til neste kurs, Modul 1.

   

  image1 image5

  Magnus 8 år med Dalbyblesen                                       Idun Olsen med Fagerli Stjernar

   

  image2 image4

  Magnar Harloff med Dalbyblesen                               Hanna Walhovd Sveløkken med Lia Lykke

  image6 image7

  Åge Øibakken med Randvar

   

  image8

  Åge Øibakken med Randvar

   

 • Presentasjon av våre nye web-redaktører

  Solveig Erica Wiger sier om seg selv:

  Jeg studerer hest ved NMBU og har hjertet hos dølahesten. Har en selv og driver med både kjøring og ridning. Gleder meg til å jobbe litt med siden!

  Solveig - 2015

  Mia Høiseth sier følgende:

  Studerer tredje året på en bachelorgrad i hest på NMBU. Bor i Ås på tredje året, og har med meg fjordhesten min Solstråle hit. Er interessert i de norske rasene, og spesielt fjordhesten. Styremedlem i Oslo og Akershus Fjordhestlag. ​Konkurrerer både i kjøring og dressur.

  Mia - 2015

   

  Velkommen begge to!

Arkiv
 
Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsida er tenkt å vera ein ressurs for deg som driv eller vil driva med unghest. Unghest.no vil fungera som ein base med nyttig informasjon om bruk og hald av unghest.

Unghest.no er resultatet av eit samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å auka interessa for hald og bruk av unghest. Målet er å stimulere til auka aktivitet i lokallaga og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lesa meir om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsida.

På unghest.no vil du finna artiklar om blant anna trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillingar, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler og reglement for utbetaling av stønad til kurs sjå her: Unghestkurs. Vil du arrangere bruksøvingar for unghest? Korleis du kjem i gang finn du her: Unghestøvingar

Dersom du vil gje ei tilbakemelding på nettsida, eller dersom du har ein ide til kva som burde ha vore her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag
Landslaget for nordlandshest/lyngshest
Landslaget for dølahest

 

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Jørn Holm