KALENDER

søn apr 30
B4 - Utstillingsforberedende kurs, Gjerdrum

lør mai 13
A1 - temming, Bardu

søn mai 14
A1 - temming, Bardu

lør jun 03
A2 - tømmekjøring, Nasjonalt Senter for N/L-hest

søn jun 04
A2 - tømmekjøring, Nasjonalt Senter for N/L-hest


Modul A4 - Bruksprøvekjøring

Dette kurset er ment for hester i alderen 2,5 til 3 år, men passer også for eldre unghester som skal ta kjøreprøve

Kurs: Bruksprøvekjøring
Kursform: Praktisk kurs med hest.
Kursvarighet: 2 dager (gjerne to - tre korte (ca 10 - 20 min) treningsøkter med hver hest per dag)
Målgruppe: Unghesteiere og andre med interesse for unghesttemming og trening og deres unghester. Primært for folk med interesse for de tre nasjonale hesterasene.
Hestens erfaring: Hester som deltar på dette kurset må være innkjørt, kunne gå i skritt og trav på begge hender og lydig for hjelperne under ulike forhold.
Arrangør Lokallag for en av de nasjonale hesterasene, eller flere lokallag sammen.
Kursholder: Gjerne en bruksprøvedømmer eller utdanna kjørinstruktør. Eventuelt person med lang erfaring med kjøring/innkjøring/bruksprøver på utstilling. Arrangøren velger kursholder de ønsker å bruke og beskriver vedkommendes kompetanse (kort) i søknad om tilskudd. Fokus Unghest skal godkjenne kursholder.
Tilskudd: Fokus unghest gir 2500 kr i tilskudd per kursdag etter søknad, dersom opplegg, kursholder og gjennomføring godkjennes.
Kursavgift: Arrangøren fastsetter kursavgift og er ansvarlig for gjennomføring (annonsering, lokaler, avtale med kursholder osv.)

Kursinnhold

1. Gjennomgang av bruksprøvereglementet for hopper og hingster fra Norsk hestesenter

 • Reglementet kan leses her

2. Øve på de ulike momentene i bruksprøva

3. ”Generalprøve” på bruksprøve

Sørg gjerne for at hestene som er klare for det utsettes for ulike forstyrrende faktorer mens de jobber. Sikkerheten må ivaretas!

 • Aktiviteter for unghest og unghesteier
  • felles trening
  • unghestkonkurranser
  • utstilling
  • kurs
 • Hvilke tilbud finnes i lokalmiljøet – lokal kunnskap
 • Hvem kan hjelpe deg videre – lokal kunnskap
  • I hvert lokallag har man ressurspersoner innenfor ulike felt, som kan gi råd og tips.


Viktig regelverk:

 • Forskrift om velferd for hest
 • Forskrift om transport av levende dyr
 • Bruksprøvereglement for hopper og hingster (2008)

 

 

 
Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag
Landslaget for nordlandshest/lyngshest
Landslaget for dølahest
Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Jørn Holm