KALENDER

søn apr 30
B4 - Utstillingsforberedende kurs, Gjerdrum

lør mai 13
A1 - temming, Bardu

søn mai 14
A1 - temming, Bardu

lør jun 03
A2 - tømmekjøring, Nasjonalt Senter for N/L-hest

søn jun 04
A2 - tømmekjøring, Nasjonalt Senter for N/L-hest


Brunst

I hesteverda er det mange meiningar om brunståtferd, og problemåtferd i forhold til handtering og trening i brunstperioda. 
Nokre hopper kan bli aggresive og humørsjuke i denne perioden, særskilt om dei er under hardt fysisk press. Til dømes i ein konkurransesituasjon. Fram til 1998 fekk travhopper i Sverige hormonbehandling for å unngå humørsvingingar under brunst. Dette ikkje lenger tillatt. Nokre rasar kan få eggløysing og vise brunst heile året, medan andre har opphald i vinterhalvåret. Det er i hovudsak lys og aukande daglengde som styrar brunstsyklusen. Hodyr som er fødde tidlig i sesongen kan bli brunstige allereie ved 1 års alder, og hopper er i utgangspunktet befruktningsdyktig heile livet. Ein brunstsyklus er omkring tre veker lang og sjølve brunsten varer i om lag seks dagar. Intensiteten på brunsten varierer, nokre hopper visar nesten ikkje teikn til brunst medan andre har veldig sterke brunstsymptom.
Veterinær Ylva Hedberg Alm ved SLU har skrive ei avhandling om hopper si åtferd under brunstperioden og har sett på om det verkeleg har innverknad på korleis hoppene lar seg handtere.
Les heile artikkelen her.

 
Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag
Landslaget for nordlandshest/lyngshest
Landslaget for dølahest
Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Jørn Holm