KALENDER

søn apr 30
B4 - Utstillingsforberedende kurs, Gjerdrum

lør mai 13
A1 - temming, Bardu

søn mai 14
A1 - temming, Bardu

lør jun 03
A2 - tømmekjøring, Nasjonalt Senter for N/L-hest

søn jun 04
A2 - tømmekjøring, Nasjonalt Senter for N/L-hest


Fôring av drektig hoppe og føll

Vekst under drektighet
Hoppa er drektig i omlag 11 månader. Hovuddelen av fosterveksten skjer i dei siste månadane av drektigheita, frå månad 8 til 11. Dei første 7 månadane veks følet berre 19% av den totale fødselsvekt. Veksten stig kraftig mot slutten av drektigheita og ender på heile 30 % vekst av total fødselsvekt den siste månaden.
Les meir her.

Riktig fòring av hoppe og føll er en forutsetning for utviklingen og god helse. Veterinær Silje Rosenberg 
har skrevet to artikler om temaet.En omhandler fòring av avlshopper på de forskjellige stadiene av drektigheten, og om hvilke behov den drektige hoppa har. Her advarer hun også om overfòring tidlig i drektighetsstadiet.
Les hele artikkelen her

Rosenbergs andre artikkel handler om fòring av føll, og deres behov. Føllets utvikling og helse er avhengig av riktig fòring. Det er viktig å huske på at føll ikke er små,voksne hester, men har egne behov,påpeker Rosenberg. Mer om fòring av føll kan du lese her

 
Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag
Landslaget for nordlandshest/lyngshest
Landslaget for dølahest
Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Jørn Holm